Через триваючу в Японії спеку минулої доби 1,228 тисячі чоловік були госпіталізовані з тепловим ударом, 11 з них перебувають у тяжкому стані непритомними, повідомила телекомпанія NHK.

У середу у 35 із 47 японських префектур температура перевищувала 35 градусів. У префектурі Яманасі стовпчик термометра піднявся до рекордного для цього району рівня в 39,2 градуса за Цельсієм. У Токіо четверту добу поспіль температура стійко тримається вище 35 градусів. Подібне за всю історію спостережень відбувалося тільки в 2010 році, коли в Японії видалося небувало спекотне літо. У 109 із 927 спостережних метеопунктах температура піднялася вище 35 градусів, повідомляє РІА «Новости».

Фахівці вважають, що однією із основних причин зростання тяжких випадків теплових ударів є непідготовленість організму до різкого настання спеки. Про це свідчить і статистика - за весь минулий тиждень було госпіталізовано близько 2,6 тисячі осіб, з початку поточного тижня з тепловим ударом у лікарні надходить близько тисячі потерпілих щодня.

Синоптики попереджають, що сильна спека триватиме до кінця тижня, потім настане її незначне ослаблення, стовпчик термометра буде залишатися на позначці вище 30 градусів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181