Київська міська цільова програма підтримки сім'ї та молоді на 2012-2016 роки передбачає додаткові щорічні асигнування на зміцнення матеріально-технічної бази діючої мережі центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Зокрема, на ці цілі місто запланувало додатково виділити із міського бюджету майже чотири з половиною мільйони гривень. Окремо розписане поточне фінансування центрів.

Як повідомив заступник голови КМДА Віктор Корж під час відвідування Центру екстреної допомоги дітям, які зазнали насильства в сім'ї, столична влада посилено працює над поліпшенням якості і розширенням спектру соціальних послуг для дітей та молодих жінок, які опинилися у складних обставинах. Як зазначив заступник голови КМДА, забезпечення та надання соціальної допомоги, всебічної підтримки матерям і дітям є одним із основних завдань, поставлених Президентом у рамках соціальної ініціативи «Діти - майбутнє України». «Столиця має передовий досвід у соціальній роботі серед регіонів України, тому напрацювання нині діючих закладів стануть міцним фундаментом для створення мережі Центрів матері і дитини. Це нова форма підтримки жінок і дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Першу таку установу відкриють вже наступного року», - зазначив Віктор Корж.

Нагадаємо, у Києві вже кілька років працює Центр денного перебування для дітей і молодих жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах. Навесні 2013 року у столиці відкрито першу соціальну квартира для вагітних жінок і матерів з дітьми раннього віку. Ця ініціатива реалізована спільно міською владою та низкою міжнародних фондів і організацій. Тепер юні мами та вагітні жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах, можуть отримати комплексні послуги, у тому числі і тимчасове житло.

Столична мережа центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді надає соцпослуги дітям, молоді та сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Фахівці центрів здійснюють соціальне інспектування та соціальний супровід сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184