Прокуратурою Козівського району Тернопільської області розпочато кримінальне провадження щодо працівників ДАІ одного із райвідділів внутрішніх справ області за фактом перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося нанесенням тілесних ушкоджень місцевому жителю, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

У неділю, 7 липня, у прокуратуру Козівського району надійшла заява від місцевого жителя про заподіяння йому тілесних ушкоджень працівниками ДАІ на місці оформлення факту порушення Правил дорожнього руху і в райвідділі міліції.

За даним фактом прокуратурою Козівського району 7 липня порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.365 КК України. В даний час у кримінальному провадженні здійснюється досудове розслідування прокуратурою Тернопільського району, за результатами якого буде дана правова оцінка діям правоохоронців.

Санкція ч.2 ст.365 КК України передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461