Головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан констатує, що позитивне сальдо валютних інтервенцій, а також низькі ставки овернайт на гривневому міжбанківському ринку говорять про відсутність тиску на гривню у червні.

«Зниження резервів порівняно з травнем було пов'язане головним чином з погашенням суверенних єврооблігацій на суму $1,0 млрд. Посилили негативну динаміку зниження ціни на золото (близько $0,2 млрд) і здійснення процентних платежів за суверенними боргами в іноземній валюті», - зазначає вона.

Експерт додає, що, за даними НБУ, його обсяг купівлі на міжбанківському валютному ринку склав $0,1 млрд минулого місяця в порівнянні з $0,4 млрд у травні.

«Позитивне сальдо валютних інтервенцій, а також низькі ставки овернайт на гривневому міжбанківському ринку говорять про відсутність тиску на гривню у червні. Курс гривні до долара США коливався біля позначки UAH 8,15: USD, у той час як валюти багатьох країн з ринками подешевшали через відтік капіталу, викликаного погіршенням ситуації на зовнішніх боргових ринках», - резюмувала Бєлан.

Нагадаємо, що раніше НБУ повідомив, що станом на 1 липня 2013 року обсяг золотовалютних резервів склав 23 мільярди 144 мільйонів доларів США в еквіваленті.

На зміну розміру резервів істотно вплинули виплати за облігаціями державної позики у сумі 1 мільярд 139 мільйонів доларів США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138