Російські сенатори мають намір обговорити з депутатами Верховної Ради питання перебування Чорноморського флоту в Україні, повідомили у прес-службі Ради Федерації.

«10-12 липня делегація Ради Федерації на чолі з головою Комітету РФ з оборони і безпеки Віктором Озеровим відвідає Україну», - йдеться у повідомленні, інформує «УНІАН».

Зокрема, сенатори зустрінуться з головою Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Володимиром Литвином і проведуть нараду, присвячену стану навчально-бойової діяльності та соціального забезпечення військовослужбовців Чорноморського флоту.

Як раніше повідомляв ForUm, у вступному слові щорічного послання Президента України Віктора Януковича парламентаріям «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році» було сказано, що одним із першочергових питань для України є «функціонування дієвих механізмів контролю з боку Української держави за оперативною діяльністю ЧФ РФ», оскільки «його перебування в Україні було і залишається фактором, значення якого виходить за межі двостороннього формату».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321