Депутат Європейського парламенту, голова комітету з зовнішніх відносин Ельмар Брок вважає, що своєчасне проведення виборів мера Києва має бути необхідною умовою для підписання та ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європарламенту з посиланням на зустріч Брока з президентом Литви Далею Грібаускайте з нагоди головування цієї країни в Європейському Союзі з 1 липня по 31 грудня 2013 року.

«Все більше стає очевидним, що підпис під Угодою про асоціацію з Україною з подальшою прискореною ратифікацією угоди (всіма 28 країнами-членами ЄС) можливий у випадку, коли 3 чіткі умови будуть виконані - негайне звільнення Юлії Тимошенко, прогрес у проведенні судової реформи з урахуванням першочергового завдання, яка зосереджена на реформуванні управління Генеральної прокуратури і виборчої системи, і, зрештою, своєчасне проведення виборів мера Києва», - сказав Брок, повідомляють «Українські новини».

Під час зустрічі сторони обговорили підготовку до проведення третього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) у листопаді, зокрема, вони зійшлися на думці, що саміт повинен стати найважливішим моментом у поглибленні відносин ЄС з країнами Східної Європи.

Як повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, а про зону вільної торгівлі, що є складовою Угоди про асоціацію, - у 2008 році.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195