Україна і Євросоюз домовилися провести у вересні в Києві перше засідання консультативного комітету з розвитку енергетичного ринку.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький за підсумками зустрічі з єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Еттінгером, що відбулася напередодні у Брюсселі.

«Мова йшла про підготовку проведення першого засідання енергетичного комітету в Києві. Ми отримали підтримку від єврокомісара Еттінгера, і зараз на рівні офісів Єврокомісії та Міністерства енергетики України відбудуться консультації», - повідомив Ставицький.

Він зазначив, що засідання буде присвячене не тільки питанням газового ринку Центральної та Східної Європи, а й більш широкій тематиці щодо лібералізації енергоринку України як частини європейського енергетичного простору. Зокрема, за словами українського міністра, йдеться про газовий ринок, електроенергетику та альтернативні джерела енергії, повідомляє «Укрінформ».

Ставицький також повідомив, що засідання комітету відбудеться на високому рівні. Зокрема, як планується, з українського боку на ньому головуватиме прем'єр-міністр Микола Азаров, а ЄС представлятимуть члени Єврокомісії, у тому числі Гюнтер Еттінгер та єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Це дуже широке у цілому питання, і це буде відбуватися перед самітом у Вільнюсі. Тому ми хочемо зробити такий належний крок для того, щоб надати відповідний імпульс для позитивного рішення у Вільнюсі», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, 3 травня у Брюсселі Україна та ЄС прийняли рішення заснувати консультативний комітет з питань розвитку енергетичного ринку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178