У Харкові сьогодні продовжиться суд у справі ЄЕСУ за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Засідання Київського районного суду Харкова, яке проходитиме у приміщенні обласного апеляційного суду на площі Руднєва,36, розпочнеться сьогодні о 15:00.

Попереднє засідання у справі ЄЕСУ 7 червня було перенесене, враховуючи відсутність підсудної Тимошенко та її захисниці Євгенії Тимошенко. Під час судового слухання, яке тривало не більше 15 хвилин, захист екс-прем'єра у черговий раз клопотав про закриття справи ЄЕСУ, посилаючись на те, що ця справа вже була закрита і законність цього рішення підтверджували суди. Захисники також зачитали заяву Тимошенко з проханням без її участі розглянути клопотання захисту про закриття справи ЄЕСУ.

«У 2005 році дві палати Верховного Суду України прийняли постанову, у якій чітко вказано на відсутність складу злочину в діях Юлії Тимошенко», - звертався до судді Садовського захисник лідера опозиції Сергій Власенко.

У свою чергу, Садовський залишив клопотання без розгляду і зазначив, що воно буде розглянуте на відповідній стадії судового процесу у присутності підсудної Тимошенко.

Нагадаємо, Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, яка займалася імпортом природного газу з 1995 по 1997 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262