Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський висловив бажання зустрітися з лідерами парламентських фракцій України на поточному тижні.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час прес-конференції.

Томбінський планує звернутися до українських політиків з проханням поспішити з прийняттям низки законопроектів.

«Парламент повинен прийняти закон про дискримінацію, законодавство, яким передбачено створення адміністративних агентств для боротьби з корупцією та захисту особистих даних», - сказав він.

Дипломат також планує обговорити з лідерами фракцій план дій щодо лібералізації візового режиму між Україною і Євросоюзом.

У свою чергу, присутній на прес-конференції посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас додав, що бачить кілька перешкод, подолавши які, Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

«Дуже важливо, щоб у парламенті були прийняті зміни до законодавства, що стосуються правосуддя. Судова реформа просто необхідна, Україна повинна показати, що ця гілка влади ніким не контролюється», - сказав він.

Нагадаємо, Україна і ЄС узгодили План дій щодо лібералізації візового режиму в кінці 2011 року. План передбачає два етапи: на першому - прийняття законодавчих змін, а на другому - їх реалізація.

Угода з Євросоюзом про спрощений порядок видачі віз для громадян України набула чинності 1 липня.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190