Голова Верховної Ради України Володимир Рибак доручив анулювати картки для персонального голосування народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

Про це він заявив, відкриваючи ранкове засідання парламенту, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«За рішенням суду я даю доручення анулювати картки для персонального голосування Олександра Домбровського і Павла Балоги. Також доручаю припинити їм усі виплати і анулювати повноваження всіх їхніх помічників і консультантів», - сказав Рибак.

За словами спікера, Верховний суд України прийняв рішення щодо припинення депутатських повноважень Домбровського і Балоги, оскільки вони не були офіційно визнані переможцями в округах №11 (Вінницька область) та №71 (Закарпатська область) відповідно.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 лютого Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Павла Балогу та Олександра Домбровського.

12 червня народний депутат кількох попередніх скликань Юрій Кармазін заявив, що Окружний адміністративний суд Києва 11 червня зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176