Співголови організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі прем'єр-міністр України Микола Азаров і глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін провели засідання оргкомітету, на якому глава уряду зажадав активізувати роботи з підготовки до свята, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Я прошу в останні дні, що залишилися до цього свята, активізувати зусилля і зробити все для того, щоб свято пройшло гідно», - сказав Азаров.

Він також запропонував спростити проходження паломниками митних і прикордонних процедур.

У свою чергу, Льовочкін звернувся до вітчизняних дипустанов за кордоном з проханням сприяти проведенню заходів, присвячених Хрещенню Київської Русі. «Я прошу наші консульства і посольства активно підтримувати будь-які заходи, які проводяться українськими церквами за кордоном, підтримувати на державному рівні», - сказав він.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зазначив, що Українська православна церква Київського патріархату вдячна державі за організацію святкування Хрещення Русі на державно-церковному рівні. «Ми дуже вдячні державі за те, що вона 1025-річчя святкує на державно-церковному рівні. Бо саме Хрещення Русі мало велике значення не тільки для церкви, але і для самої держави», - сказав він.

У засіданні оргкомітету також взяли участь Антоній - митрополит Бориспільський, керуючий справами УПЦ МП, Богдан Дзюрах - єпископ Української греко-католицької церкви та представники центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Як повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив у ході зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, що 1025-річчя прийняття християнства у Київській Русі має стати святом торжества європейської ідентичності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255