Командування збройних сил Єгипту виступило із заявою, в якій закликало політиків у країні домовитися про врегулювання кризи протягом 48 годин.

«Збройні сили знову закликають задовольнити вимоги народу і дають відстрочку всім на 48 годин як останній шанс для того, щоб впоратися з історичними труднощами, які переживає зараз батьківщина...», - йдеться в заяві.

Армія також заявила, що «у разі, якщо вимоги народу не будуть виконані протягом цього терміну, то на збройні сили покладається обов'язок, ґрунтуючись на її національній та історичній відповідальності та повазі до вимог народу Єгипту, оголосити про подальшу «карту дій», повідомляє РІА «Новости».

При цьому виконання цього плану перебуватиме під контролем армії «за участю всіх фракцій і політичних сил, включаючи молодь, яка була і є двигуном революції».

Нагадаємо, напередодні в неділю, 30 червня, в різних єгипетських містах пройшли масові антиурядові протести, приурочені до річниці інавгурації президента Мухаммеда Мурсі.

Обстановка в Єгипті, де пройшли масові акції протесту проти президента Мухаммеда Мурсі, а також мітинги на його підтримку, продовжує загострюватися: противникам глави держави у понеділок вдалося проникнути в штаб-квартиру «Братів-мусульман» в Каїрі, жертвами сутичок у деяких містах стали, за попередніми даними, 16 людей, сотні постраждали. На тлі ультиматуму про відставку до вечора вівторка, який опозиція поставила Мурсі, у відставку подали кілька міністрів уряду Єгипту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339