Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що Європейський союз повинен розширити своє членство глибше в колишньому Радянському Союзі, закликаючи його розширюватися від Атлантики до Уралу. Про це він заявив у Казахстані, виступаючи перед студентами в університеті Назарбаєва, пише The Guardian.

«Великобританія завжди підтримувала розширення ЄС. Наше бачення ЄС полягає в тому, що це має бути велика торгова організація співпраці, яка простягається від Атлантики до Уралу. У нас є широке бачення Європи, і ми завжди заохочували країни, які хочуть до неї приєднатися», - заявив Кемерон.

Прем'єр-міністр дав зрозуміти, що він сподівається, що розширення ЄС могло б піти далі і вийти за межі трьох країн Балтії - Латвії, Литви та Естонії - єдиних з колишніх членів СРСР в ЄС, передає «РБК-Україна».

Кемерон не назвав ніяких країн, але його репліки давали зрозуміти, що він вірить у те, що Україна, колишня житниця Радянського Союзу, одного разу буде прийнята в ЄС, - зазначає видання.

«Потім потрібно зробити ЄС більш гнучким, щоб він міг включати такі країни як Великобританія або інші країни, які хочуть співпрацювати в торгівлі, але не хочуть єдиної валюти», - зазначив британський прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні Хорватія стала 28-м членом Євросоюзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299