Президент України Віктор Янукович підписав доручення «Про забезпечення дотримання законів з питань свободи слова та недопущення втручання в професійну діяльність журналістів». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Згідно з повідомленням, метою доручення є забезпечення додержання законодавства про свободу слова та недопущення втручання в професійну діяльність журналістів.

Як наголошується в документі, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повинен забезпечувати оперативне реагування на порушення законів з питань свободи слова та захисту прав журналістів. Генеральному прокурору Віктору Пшонці запропоновано посилити нагляд за дотриманням цих законів.

Керівники відомств повинні щомісяця до 10 числа інформувати Президента про стан виконання доручення.

Нагадаємо, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів (МРГ) створена і діє відповідно до розпорядження Президента України від 6 липня 2011 р. №226 в рамках програми «Відкрита розмова».

У рамках програми «Відкрита розмова» планується обмінятися досвідом роботи журналістів і правоохоронців під час масових акцій з точки зору безпеки працівників ЗМІ.

Нагадаємо, Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня в центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України «Хуліганство» та ч. 1 ст. 171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Під час акції опозиції 18 травня молоді люди почали бійку, в якій постраждали журналіст «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф газети «Комерсант-Україна» Влад Содель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283