Україна може приєднатися до миротворчої місії ООН у Малі, повідомив в опублікованому у понеділок інтерв'ю «Коммерсант-Україна» український міністр оборони Павло Лебедєв.

За його словами, можливостями України у допомозі Малі вже цікавилася ООН. «У нас запитали, чи можемо ми надати певну допомогу. Ми відповіли, що володіємо медичним обладнанням, наметами, іншим майном і готові все це надати. Найближчим часом Міністерство запропонує керівництву країни можливі варіанти нашої участі у Малі», - повідомив міністр.

Однак Лебедєв зазначив, що Київ ретельно аналізує кожну таку пропозицію з приєднання до місій ООН.

Наприкінці червня Рада Безпеки ООН підтвердила плани передачі з 1 липня миротворчих функцій у Малі контингенту місії ООН (MINUSMA) для протистояння екстремістам і сепаратистам на півночі цієї країни.

З 11 лютого у Малі військові операції проводили близько 4 тисяч військовослужбовців із Франції поряд з 6 тисячами солдатів держав Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС). Тепер миротворчими функціями займатиметься контингент MINUSMA, у якому будуть задіяні 11,2 тисячі військовослужбовців та майже 1,5 тисячі поліцейських. MINUSMA стане третім за величиною контингентом миротворців у світі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211