Голова Верховної Ради, перший заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак привітав співвітчизників з Днем Конституції України, повідомляє прес-служба ПР.

«Шановні співвітчизники! Щиро вітаю вас з Днем Конституції України! 17 років тому наша країна отримала надзвичайно важливий, основоположний для її розвитку документ. Прийняття Основного Закону дозволило остаточно завершити процес юридичного становлення України як незалежної держави», - зазначив він.

За словами Рибака, Конституція України ввібрала в себе кращі зразки вітчизняного та світового досвіду державного будівництва. «Венеціанська комісія Ради Європи визнала її однією із кращих у світі. І це визнання стало для нашої молодої держави величезним досягненням. Прийняття Основного Закону визначило правові засади держави, закріпило права, свободи та обов'язки людини, насамперед - право на гідне життя і всебічний розвиток», - підкреслив він.

«Саме людина, її життя, честь і гідність проголошені вищими цінностями нашої держави, а забезпечення прав і свобод, рівності всіх перед законом є основним обов'язком влади», - зазначив голова ВР.

Однак, за словами Рибака, навіть найкращі документи потребують вдосконалення. «Саме тому два роки тому Президент України створив публічний майданчик для відкритої і професійної дискусії щодо майбутнього конституційного оновлення - Конституційну асамблею. Упевнений, що оновлена ​​Конституція України стане ще одним кроком на шляху нашої держави до стандартів Європейського Союзу, імпульсом до зміцнення демократії і побудови справедливого суспільства на засадах гуманізму та верховенства права. Громадяни України можуть бути впевнені: будь-які конституційні зміни мають на меті винятково розширення їхніх прав і свобод. Щиро бажаю благополуччя кожній родині і впевненості у завтрашньому дні!», - сказано у привітанні.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович привітав громадян України з Днем Конституції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469