У Болгарії позитивно оцінюють перспективи вступу України до Євросоюзу.

Про це, відповідаючи на pfпитання кореспондента ForUm'у з приводу заяв політиків європейських країн про неготовність України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, сказав радник Посольства Республіки Болгарії Петар Танєв.

Він зазначив, що подібні заяви не варто розглядати як критику, а як поради і привід зробити висновки.

Радник Посольства нагадав, що для гарантій підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна повинна прийняти зміни до законодавства в деяких сферах.

«Є перелік проблем, які Європа вважає невирішеними в Україні. Зокрема, це стосується законодавства у сфері юстиції, Закону про захист свідка, про особисті дані, про нацменьшини та дискримінації», - сказав він.

У той же час, кажучи про ставлення Болгарії до євроінтеграційних прагнень України, Танєв зазначив, що його країна ще з самого початку переговорів про асоціацію дуже дружньо ставилася до української сторони.

«Ми з оптимізмом дивимося на перспективу України в Євросоюзі. І я впевнений, що в майбутньому відносини України і ЄС стануть тільки більш тісними», - підсумував дипломат.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умовидля підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Ольга Каретникова, Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204