Стан екс-президента ПАР Нельсона Мандели за останні дві доби погіршився, повідомляє у четвер з посиланням на представника адміністрації чинного президента країни агентство Франс Прес.

«За останні дві доби стан колишнього президента Мадіба погіршився», - заявив в ефірі південноафриканської телерадіокомпанії SABC представник президента Мак Махарадж, який назвав Манделу за родовим іменем, яке широко вживається в країні.

При цьому Махарадж повідомив, що екс-президент, як і раніше, перебуває у критичному стані, проте відмовився коментувати повідомлення ЗМІ, які, з посиланням на родичів Мандели, передавали, що борець з апартеїдом підключений до апарату штучної вентиляції легенів, повідомляє РІА «Новости».

Раніше у четвер стало відомо про те, що президент ПАР Джейкоб Зума скасував запланований на четвер візит до Мозамбіку після того, як відвідав у госпіталі Манделу, який перебуває там з початку червня у зв'язку з рецидивом легеневої інфекції.

Нельсон Мандела - відомий борець проти режиму апартеїду, провів у в'язниці 27 років. У травні 1994 року він став першим в історії чорношкірим президентом ПАР і керував державою до червня 1999 року. Мандела у 1993 році був нагороджений Нобелівською премією миру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208