Причиною смерті трьох слюсарів і одного електрозварника в каналізаційному колодязі у Харкові стала незадовільна організація роботи з боку майстра і недостатній контроль посадовими особами комплексу «Харківводопостачання» за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки, а також незастосування засобів індивідуального та колективного захисту. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Держгірпромнагляду.

Згідно з повідомленням, серед заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку на першому місці опинилися позачергові перевірки знань посадових осіб підприємства з питань охорони праці, позапланове навчання співробітників підприємства, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою та позапланові тренувальні заняття на навчальних майданчиках з відпрацювання безпечних методів виконання робіт підвищеної небезпеки.

Крім того, територіальне управління Держгірпромнагляду ініціювало проведення двох семінарів-нарад на підприємстві КП «Харківводоканал» щодо безпечного та безаварійного виконання робіт підвищеної небезпеки, обов'язкового застосування засобів індивідуального та колективного захисту працівниками підприємства, виконання робіт у відповідності з діючими нормативними актами та інструкціями з охорони праці .

Як повідомили в Держгірпромнагляді, до адміністративної відповідальності притягнуто низку посадових осіб, зокрема директора комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал», його заступника, провідного інженера СВМ Київського району комплексу та ін.

Як повідомляв ForUm, 7 червня близько 11.00 години в каналізаційному колодязі було знайдено чотири трупи чоловіків.

Прокурор Харкова Євген Попович заявив, що працівники чергової бригади комунального підприємства «Харківводоканал», які загинули під час проведення ремонтних робіт, порушили правила техніки безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311