Народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що найбільш прийнятним шляхом з управління українською газотранспортною системою є створення тристороннього газотранспортного консорціуму - за участю України, Росії та Євросоюзу.

Про це він сказав у вівторок, 25 червня, у Москві в кулуарах міжнародної наукової конференції «Російсько-українські відносини: реалії та перспективи».

«Найбільш прийнятний шлях - створення міжнародного консорціуму за участю України, Росії та Євросоюзу. Цей шлях враховує інтереси трьох сторін. Росія зацікавлена ​​в безпечних з політичної і технічної точок зору шляхах постачання газу своїм клієнтам у Європі, а Україна, в свою чергу, потребує оновлення своєї ГТС. ЄС, у свою чергу, отримує передбачуваних і стабільних партнерів», - зазначив Олійник, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні українська ГТС використовується на третину. При її модернізації ми могли б вільно прокачувати 150 млрд кубів газу», - сказав депутат.

Як повідомляв ForUm, комісар Європейського Союзу з енергетики Гюнтер Еттінгер вважає логічним створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю України, Європейського Союзу та Росії.

Нагадаємо, раніше Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов озвучив ідею створення двостороннього газового консорціуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162