У 2013 році українські забудовники збільшили показники введеного в експлуатацію житла. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу висловив віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников.

Так, за словами експерта, недобудоване житло є однією з ключових проблем у будівельній галузі України.

Гусельников уточнив, що причин, завдяки яким сьогодні в Україні недобудованими залишаються близько 300 будинків, дуже багато.

Наприклад, підкреслив він, відсутність стимулювання даної сфери з боку держави, недостатнє фінансування, афери, які часто проводять приватні забудовники.

«Але, все таки, я б не був тільки песимістичний, оскільки в уряді розробляються кілька державних програм для підтримки будівельної сфери», - сказав він.

Більше того, додав Гусельников, показники кількості введених в експлуатацію будинків, повільно, але все-таки зростають.

«Можна порівняти з показниками попередніх років. Наприклад, у 2012 році в експлуатацію введено більше 10 млн кв. метрів житла, що на 4% більше, ніж у 2011, а за перший квартал поточного року в експлуатацію введено 2 млн кв. м, що вже на 100% більше ніж у 2012 р.», - підкреслив експерт.

Підсумовуючи, віце-президент Ліги експертів додав, що поки лідерами в цій сфері продовжують залишатися Київ і Крим, але позитивна динаміка є і в інших містах України.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167