Народний депутат України від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що відносини України і Росії нині розвиваються за дуже несприятливим сценарієм.

Про це він сказав у вівторок в кулуарах міжнародної наукової конференції «Російсько-українські відносини: реалії та перспективи».

«Нинішній розвиток наших відносин проходить за дуже несприятливим сценарієм», - заявив Олійник.

За його словами, Росія встановила для України одну з найвищих у Європі цін на газ і не збирається її переглядати. «І навіть Харківські угоди, за які нас критикують досі наші опоненти в Раді, не змінили цю ганебну ситуацію. Ми обіцяли народу, повіривши обіцянкам президента Медведєва, що після підписання Харківської угоди будуть знижені ціни на російський газ. І що? Ці обіцянки вже три роки висять у повітрі», - підкреслив народний депутат, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, така політика Росії викликає подив.

«Чого добивається Росія? Перетворення України у ворожу державу? Ви всі добре пам'ятаєте цитату відомого політолога Збігнєва Бжезинського з його книги «Велика шахівниця» - тільки з Україною Росія буде світовою державою. Без України - лише регіональною», - додав Олійник.

Нагадаємо, раніше заступник глави «Газпрому», генеральний директор «Газпром експорт» Олександр Медведєв заявив, що російський газовий монополіст «Газпром» діятиме відповідно до укладеного у 2009 році контракту в питанні недобору Україною газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167