Прокуратурою Києва завершено розслідування у кримінальному провадженні щодо капітана міліції, яка з метою поліпшення статистичних показників роботи свого підрозділу штучно створила докази обвинувачення затриманого шляхом досипання наркотиків у речдоки, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Встановлено, що у вересні 2012 року столичними оперативниками був затриманий 33-річний киянин, у якого виявлено речовину зеленого кольору рослинного походження, яка за результатами експертизи виявилася особливо небезпечним наркотичним засобом канабіс. Маса вилученої речовини становила 4,42 г, що, згідно із законодавством, є невеликою кількістю і передбачає адміністративну відповідальність.

Щоб привернути затриманого до кримінальної відповідальності, 28-річна капітан міліції власноруч підсипала наркотики у вилучені речові докази, збільшивши їх масу більш ніж удвічі. Таким чином, у справі були сфабриковані докази і, як наслідок, щодо затриманого було незаконно винесено постанову про притягнення його до кримінальної відповідальності.

Прокуратура столиці викрила офіцера міліції в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3. 364 КК України - зловживання службовим становищем. Зараз обвинувальний акт відносно міліціонера направлений до суду для розгляду по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140