Індекс рівня забруднення повітря в Сінгапурі склав сьогодні 401 бал, що є найвищим показником за всю історію міста.

Уряд вже попередив, що Сінгапур буде оповитий сильним смогом протягом декількох тижнів.
Відповідно до прийнятої в країні шкали виміру рівня забруднення повітря, небезпечним вважається показник в 300 балів. Саме тому Національне агентство з навколишнього середовища країни попередило про те, що літнім людям, вагітним жінкам, дітям і людям з серцевими та легеневими хворобами не слід виходити на вулицю.

«Він (смог) може тривати кілька тижнів, і цілком можливо, що навіть довше, поки на Суматрі не закінчиться сухий сезон. Зазвичай, він закінчується у вересні або жовтні», - заявив прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Хсіенг Лонг з приводу смогу, який прийшов з Індонезії.
 

«На сьогоднішній день найпростішим способом розчищення плодоносних земельних ділянок є техніка спалювання сухих залишків рослин. Вона використовується як місцевими фермерами, так і сінгапурськими і малазійськими компанія, які вирощують пальмову олію», - так пояснив одну з причин появи смогу високопоставлений чиновник з Міністерства закордонних справ Індонезії Хайді Дар’янто.
Задимленість також може бути викликана лісовими пожежами на індонезійському острові Суматра. Сінгапурський смог вже спричинив обмін звинуваченнями між двома сусідніми державами. Урядовці Індонезії та Сінгапуру, відповідальні за довкілля, проводять термінові переговори в Джакарті.

Міністр навколишнього середовища і водних ресурсів Сінгапуру Вівіан Балакрішнан написав на своїй сторінці у Facebook, що вимагатиме від уряду в Джакарті «рішучих дій». «Жодна країна або корпорація не має права забруднювати повітря і підривати здоров'я і добре самопочуття сінгапурців», - написав він.

Однак індонезійський міністр з питань добробуту Агунг Лаксоно каже, що Сінгапур поводиться «як дитина». «Це відбулося не за бажанням індонезійської держави, це все природа», - сказав міністр.

За матеріалами «УНІАН», «Бі-бі-Україна»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

415