В Україні спостерігається щорічне збільшення кількості звернень до дитячих травмпункти, а також кількості госпіталізованих дітей з отриманими травмами. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу заявила головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я за спеціальністю педіатрія Людмила Квасніна.

За словами експерта, медики стурбовані тим, що кожного року в Україні спостерігається зростання травматизму серед дітей різного віку.

Як уточнила Квасніна, за перший квартал поточного року бригадами швидкої допомоги було здійснено 2900 виїздів до дітей, які отримали травми. При цьому медик зазначила, що це на 40 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року. «На жаль, це не дуже втішна тенденція, хоча і медики і вчителі у школах проводять спеціальну роботу з дітьми, відкриті уроки, розмови з батьками», - зазначила вона.

Квасніна також уточнила, що на першому місці серед випадків дитячого травматизму, як і в минулі роки, є побутові травми, які становлять 70% всіх випадків. На другому місці, за її словами, перебувають вуличні трави (19% або 584 випадки) і на третьому - спортивні травми (4%).

Крім того, медик повідомила, що спостерігається зростання кількості травм, отриманих внаслідок транспортних пригод. За її словами, примітно, що більшість таких пригод стається на пішохідних переходах. «Це питання потребує окремого розгляду, а також роботи не тільки з батьками і в школах, а й громадської роботи з водіями і розміщення соціальної реклами», - резюмувала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311