Інтеграція України з Євросоюзом без участі в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану є «запрошенням на Титанік».

Про це урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасниками СНД, ЄврАзЕС Валерій Мунтіян заявив сьогодні під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

«Для мене побудова Євразійського економічного союзу - це побудова Ноєвого ковчега, на нас дивиться весь світ. А запрошення України до зони вільної торгівлі і в Європейський Союз в таких умовах, без участі в Митному союзі і ЄЕП, на мою думку - це запрошення на Титанік», - сказав Мунтіян.

«Світ стоїть на порозі хаосу, і для того, щоб не допустити броунівського руху, троє глав держав зробили дуже правильний вибір - вони показали головний вектор. За Євразійським економічним союзом майбутнє, і Україна бачить себе в цьому союзі», - заявив він, повідомляє «УНІАН».

Мунтіян підкреслив, що всі наукові розрахунки, математичне та економічне модулювання, експертні оцінки говорять про те, що Україна повинна бути в Євразійському економічному союзі.

«Європейський союз 7 років у рецесії, за темпами розвитку на 191 місці, вони роблять зону вільної торгівлі з американцями і це їхнє національне право, але я хочу попередити, що розрахунки показують, що вони отримають всього 400 тис. робочих місць - для всього Євросоюзу, в якому 287 млн ​​працюючих - ефект буде в ідеалі 0,25% зростання», - сказав він.
Нагадаємо, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали в Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і нашою країною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301