Оперативники сектору карного розшуку Харківського райвідділу ГУМВС України в області на території одного з фермерських господарств виявили міні-завод, де здійснювалася незаконна переробка нафтопродуктів. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС Харківської області.

Головною сировиною, яку місцеві бізнесмени використовували для здійснення незаконної діяльності, був газоконденсат. Правоохоронці провели на території заводу санкціонований обшук.

Під час його проведення був зафіксований факт заправки вантажного автомобіля з причепом підробленими нафтопродуктами, призначеними для подальшої реалізації. Зазначений транспорт, в якому знаходилося близько 32 кубометрів сировини, працівники міліції затримали і поставили на штрафмайданчик.

Як встановили співробітники міліції під час збору первинного матеріалу, всього на заводі зберігалося близько 80 кубометрів готової нафтопродукції. Вона була вилучена і направлена ​​на дослідження до експертів-криміналістів.

Зараз діяльність підприємства зупинена, територія заводу знаходиться під охороною.

За даним фактом слідством відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринок України небезпечної продукції) Кримінального кодексу України.

Заняття таким нелегальним бізнесом карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160