У Кривому Розі двох міліціонерів, які застосовували тортури до затриманих, суд засудив до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста.

Згідно з повідомленням, до прокуратури Довгинцівського району звернувся громадянин із заявою про те, що співробітники міліції, застосовуючи фізичну силу і спеціальні засоби, змушували зізнатися у скоєнні злочину, якого він не скоював.

У ході розслідування було встановлено, що посадові особи правоохоронних органів, перевищуючи владу і службові повноваження, перебуваючи в своєму службовому кабінеті, з метою поліпшення якісних показників роботи, завдали трьом постраждалим тілесні і моральні ушкодження.

«Таким чином, міліціонери шляхом незаконного позбавлення волі - утримання у райвідділі більше доби, застосування тортур і побиття намагалися змусити зізнатися абсолютно невинних людей у ​​скоєнні злочину, який не могли розкрити самі», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці засуджені за ч.2, ч.3 ст.365, ст.54, ч.2 ст.121, ч.2 ст.127, ч.1 ст.70 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати атестаційні посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179