Стан українських доріг критикують справедливо, але головна причина цього не у фінансуванні, а в економності бізнесменів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Останнім часом ледь не найгострішою темою у ЗМІ є стан українських доріг. Критика правильна, але корінь проблеми не тільки в обсязі бюджетного фінансування», - сказав Азаров.

На його думку, головна причина такого стану українських доріг у тому, що покриття передчасно руйнується перевантаженим транспортом.

«За даними «Укравтодору», більше 80% транспортних засобів їздять з перевищенням нормативів вагових показників. Бізнесмени економлять на кількості рейсів, а те, що від цього страждають інші громадяни, їх не хвилює. Тому потрібно розглянути законопроект про посилення контролю за порушення цих нормативів автоперевізниками. Причому відповідальними будуть і перевізники, і посадові особи, які випустили цей транспорт», - сказав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Азаров заявляв, що перед Кабінетом Міністрів стоїть завдання відновити автодорожню мережу країни. За словами прем'єра, це 180 тис. км доріг, колосальний масштаб робіт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331