Внаслідок вибухів на полігоні у Самарській області в Росії постраждали більше 30 осіб, 11 із них були госпіталізовані, евакуйовано понад 6 тисяч.

Один із потерпілих перебуває у тяжкому стані. МНС готове евакуювати поранених на лікування до Москви.

У районі населеного пункту Чапаєвськ Самарської області, на відкритому майданчику Приволзького боєприпасного полігону, що належить до Мінпромторгу, сталося п'ять вибухів, після яких послідувало загорання, заявили в управлінні інформації МНС Росії, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

 
 
Полігон розташований у передмісті Чапаєвська, відокремленому від міста трасою Р226 і залізничною гілкою, поруч, крім міського району вздовж Дорожньої вулиці, розташовані населені пункти Томілово, Семенівка, і Нове Село.

Майже 120 осіб із 6400 евакуйованих через вибухи на самарському полігоні перебувають в даний час у пунктах тимчасового розміщення. Решта - знайшли притулок у родичів і знайомих.

Всього до робіт з ліквідації надзвичайної ситуації залучено понад 1100 чоловік і більше 160 одиниць техніки, у тому числі 5 повітряних суден, 2 пожежних потяги.

У Головному управлінні МНС Росії по Самарській області відкриті телефони гарячої лінії, фахівцями Центру екстреної психологічної допомоги МНС Росії проводиться робота з надання підтримки населенню.

На автодорозі Р-226 Самара - Волгоград зупинено рух транспорту.

Губернатор Самарської області не виключив можливості ускладнення ситуації. Підтверджена наявність на полігоні великої кількості боєприпасів - понад 11 млн снарядів.

Тим часом, як повідомили у МНС, вибухи припинилися. Оперативний штаб запланував проведення повітряної розвідки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423