Україна вітає прагнення Республіки Білорусь вступити у Світову організацію торгівлі. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час українсько-білоруських переговорів у розширеному складі, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Прагнення Республіки Білорусь стати повноправним членом СОТ ми вітаємо і зацікавлені в тому, щоб ви якомога швидше стали членом СОТ», - сказав Глава Української держави.

Він також висловив переконаність, що країни мають можливість співпраці і в рамках інших міжнародних організацій, зокрема, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«Наше головування в ОБСЄ, ми вважаємо, також створює умови для участі Білорусі як повноправного учасника процесів, що стосуються зміцнення безпеки і стабільності в Європі», - сказав Янукович.

У свою чергу, президент Білорусі високо оцінив досвід України в питаннях підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій. Лукашенко попросив, щоб українські фахівці обмінялися досвідом з білоруськими колегами. «У вас є величезний досвід експлуатації атомних станцій, але найголовніше - у вас є фахівці, є люди. Ми б хотіли, щоб наші брати-українці допомогли нам з фахівцями в їхній підготовці», - сказав Лукашенко. «Ми на вас дуже будемо розраховувати», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Янукович заявив, що Україна і Білорусь повинні активізувати двосторонні відносини, адже існує значний потенціал для їхнього розвитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170