Верховна Рада не встигне сьогодні розглянути кадрові питання Центрвиборчкому і Вищої ради юстиції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Навряд чи ми сьогодні дійдемо до розгляду цих питань, оскільки на вечірньому засіданні перед нами ще стоїть два десятки законопроектів, які ми повинні розглянути»,- сказав він і додав, що, крім цього, ВР включила до порядку денного низку законопроектів, які необхідно буде розглянути в першому читанні.

«Тому з часового фактору, мені здається, що ми сьогодні не дійдемо до цієї процедури», - підкреслив Єфремов.

Він також запевнив, що фракція ПР готова була забезпечити максимальну явку депутатів на голосування за призначення членів ВРЮ, яке проводиться не за допомогою системи «Рада», а бюлетенями.

У той же час він не став прогнозувати, коли Рада повернеться до кадрових питань. «Я не хотів би займатися ворожінням. Ми відпрацюємо завтрашній день, подивимося, що було прийнято. І якщо побачимо, що в рамках порядку денного на четвер ці питання можна буде вирішити, ми їх внесемо», - сказав депутат.

Єфремов також розкритикував заяву опозиції про те, що вони не підтримають звільнення голови ЦВК Володимира Шаповала.

Він підкреслив, що пропонувати кандидатуру голови ЦВК - це прерогатива Президента.

Нагадаємо, 3 червня Президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена ЦВК Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням 65-річного віку. Іншим поданням Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311