У чотирьох областях фітосанітарні інспектори борються з небезпечними карантинними організмами. Так, у Миколаївській та Запорізькій областях державні інспектори з карантину рослин знищують шкідливий бур'ян, здатний завдати значної шкоди сільгоспугіддям. Крім того, на Тернопільщині борються з паразитом, що знищує врожаї картоплі. А в Івано-Франківській області ліквідують небезпечну хворобу, що пошкоджує овочі.

Минулого тижня інспектори з карантину рослин виявили в двох областях амброзію полинолисту. Цей бур'ян небезпечний тим, що може не тільки привести до серйозних збитків у сільгоспугіддях, а й завдати шкоди здоров'ю людини. Зокрема, амброзія полинолиста була виявлена ​​в Запорізькій області на площі 0,55 га і Миколаївській - на 0,012 га.

А на Тернопільщині карантинні інспектори виявили золотисту картопляну нематоду - небезпечний організм, здатний знищити врожай картоплі. Паразит виявлений на площі 2,86 га.

Крім того, в Івано-Франківській області на площі 1,56 га зафіксовано бактеріальний опік плодових. Ця шкідлива хвороба плодових вражає сільськогосподарські рослини і заподіює значний збиток.

Зараз на цих заражених територіях здійснюються фітосанітарні заходи, необхідні для знищення шкідливих організмів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216