Українське державне підприємство «Антонов» і турецька компанія Turkish Aerospace Industries (TAI) ведуть переговори про розробку літака на базі Ан-158.

Про це повідомив президент, генеральний конструктор державного підприємства «Антонов» Дмитро Ківа журналістам сьогодні, 17 червня, після демонстраційних польотів українських літаків на відкритті 50-го авіакосмічного салону в Ле Бурже (Франція).

«Йдуть переговори про спільну розробку та виробництво літаків, у тому числі і для Туреччини, на базі Ан-158. Але це буде модернізований літак, з поліпшеними характеристиками», - сказав Ківа.

Крім того, «Антонов» на «Ле Бурже-2013» презентував сучасні динамічні програми регіональних пасажирських літаків Ан-148, Ан-158 і Ан-178, а також модернізований середній транспортний літак Ан-70 спільного україно-російського виробництва. Літак Ан-158 здійснив демонстраційний політ у день відкриття салону, повідомляє «УНІАН».

Також прем'єр-міністр України Микола Азаров, який перебуває з робочим візитом у Франції, в рамках роботи салону провів короткі переговори з представниками Turkish Aerospace Industries, під час яких сторони обговорили перспективи можливої ​​співпраці.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вітчизняна авіабудівна галузь виходить з кризи.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152