Обраний президент Ірану Хассан Роухані заявив, що республіка не відмовиться від збагачення урану, чого вимагає міжнародне співтовариство, повідомляють західні ЗМІ.

Цю заяву президент зробив на прес-конференції в Тегерані, повідомляє РІА «Новости».

США, низка інших країн Заходу та Ізраїль підозрюють Іран в розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран заявляє, що його програма спрямована виключно на задоволення потреб країни в електроенергії.

Як раніше повідомляв ForUm, Євросоюз пов'язує з обранням Хассана Роухані на посаду президента Ірану надію на швидке вирішення іранської ядерної проблеми дипломатичним шляхом, повідомив у неділю представник зовнішньополітичної служби ЄС.

Глава МВС Ірану Мостафа Мохаммад-Наджар у суботу оголосив журналістам, що представник реформаторів Хассан Роухані за результатами остаточного підрахунку голосів був обраний президентом Ірану. За словами міністра, з понад 50 мільйонів виборців у виборах взяли участь майже 37 мільйонів чоловік, забезпечивши явку в 72,7%. За результатами остаточних підрахунків, Роухані набрав 18,613 мільйона голосів

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179