Президент Чехії Мілош Земан вважає, що уряд Петра Нечаса має піти у відставку після гучного скандалу, пов'язаного з найближчими співробітниками прем'єр-міністра, повідомляє у суботу Чеське інформагентство ЧТК.

«Я вважаю, що всі висунуті звинувачення є дуже серйозними. Після моїх зустрічей з президентом (головою) поліції та генеральним прокурором я дійшов висновку, що все це підтверджено достатніми доказами. Це не пряма, але ясна відповідь на ваше запитання», - сказав Земан у Лідіце, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи повинен уряд прем'єра Нечаса продовжувати виконувати свої обов'язки, передає РІА «Новости».

Нагадаємо, прокуратура Чехії раніше пред'явила звинувачення сімом затриманим у ході обшуків у держустановах, у тому числі главі секретаріату прем'єра Яні Нагиову і двом співробітникам військової розвідки.

Поліція у ніч на четвер затримала Нагиову, а також низку політиків, близьких до правлячої ГДП. Звинувачення включають в себе зловживання службою у військовій розвідці, а також корупцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266