Важливим акцентом сьогоднішнього форуму став наголос на IТ-галузі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на прес-конференції за підсумками Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

За словами прем'єра, на цьому ринку Україна значно просунулася у створенні сприятливих, стимулюючих умов для бізнесу. «Так, Кабмін затвердив середньострокові пріоритетні напрями інноваційної діяльності загальнодержавного і галузевого рівня. Визначено пріоритетні напрями, зокрема, інформаційні та інформаційно-аналітичні технології, суперкомп'ютерні програмні технічні засоби, грід- і клауд-технології, засоби математичного моделювання та системного аналізу для вирішення надскладних завдань», - зазначив чиновник.

Він також додав, що уряд створив Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу - першу в Україні спеціалізовану установу, діяльність якої націлена на підтримку наукомістких малих підприємств, що впроваджують інноваційні стартапи. «Крім того, в 2012 році прийняті закони «Про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції», «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції». Цими документами IT-компанії звільнені від ПДВ на послуги у сфері інформатизації, а податок на прибуток зафіксовано на рівні 5%. Сьогодні у парламенті перебуває черговий пакет пропозицій щодо нових стимулів для IT-галузі», - розповів глава Кабміну.

Він упевнений, що конференція стане щорічною платформою визначення найбільш успішних для інвестування секторів економіки і своєрідним практикумом вдосконалення умов ведення бізнесу в країні. «Тобто ми створюємо для інвесторів новий, постійний, системний діалог», - резюмував Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна посідає четверте місце у світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців після США, Індії та Росії, йдеться у щорічному звіті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації України з посиланням на дослідження Exploring Ukraine IT Outsourcing Industry 2012.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив збільшити держзамовлення на навчання фахівців IT-сфери у вузах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218