Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом є найкращим вибором України з інших доступних варіантів. Про це колишній Президент Європейського парламенту Пет Кокс заявив сьогодні на Першій міжнародній бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«На порядку денному - підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС. Якщо це відбудеться, це принесе реальне економічне зростання і економічні вигоди. Цей вибір серед можливих варіантів, які є в України, очевидно, для самих українців - найкращий », - сказав Кокс.

Він подякував українській владі за допомогу і підтримку його спільної з екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським місії в Україні і зазначив, що в її рамках вдалося домогтися певного успіху, повідомляє «УНІАН».

«Ми домоглися успіху, але ми будемо продовжувати йти цією дорогою і вірити в успіх, який прийде. І він буде вимірюватися відчутними реформами у сфері юстиції і, зокрема, у справі Тимошенко», - підкреслив Кокс.

Як повідомляв ForUm, у прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє відчутний прогрес у вирішенні визначених Європейським союзом проблем.

Раніше посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

817