Україна в найближчі роки планує повністю забезпечити себе газом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«Ми не тільки скоротили споживання російського газу за останні роки, але і значно наростили власний видобуток. У планах на найближчі роки - домогтися повного самозабезпечення газом. Наші надра багаті і ним, і нафтою. І питання не тільки у сланцевих проектах, хоча вони дуже важливі. Ми працюємо і на морському шельфі, і на традиційних родовищах», - зазначив чиновник.

Азаров також додав, що розвитку мінеральної бази в останні роки приділяється багато уваги. «У нас країна дуже багата корисними копалинами. Так, ми знаходимося на одному з перших місць у світі за запасами залізних руд», - сказав глава Кабміну.

Нагадаємо, у вступному слові щорічного послання Президента до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році» зазначається, що Україна істотно зменшила залежність від імпорту газу. У січні-лютому Україна знизила імпорт газу на 23%.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220