Міністерство закордонних справ України сьогодні опублікувало нові рекомендації громадянам України щодо Турецької Республіки.

«У зв'язку з продовженням проведення акцій протесту у Стамбулі і можливим загостренням 16 червня ситуації у зв'язку з запланованими масовими заходами на площі Таксім громадянам України, які в даний час перебувають у цьому місті, рекомендується утриматися від відвідування центральних районів Стамбула - Бейоглу і Бешикташ» , - наголошується в повідомленні. Також українцям рекомендується не брати участі в акціях протесту, демонстраціях або інших масових заходах і проявляти обачність.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід звертатися до Генерального консульства України у Стамбулі.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після екстрених переговорів з представниками табору протестуючих в парку Гезі в Стамбулі пообіцяв заморозити будівництво в парку і винести питання на референдум.

Нагадаємо, протести в Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли у столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159