Створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом позитивно вплине на розвиток української економіки. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«Оскільки вступ у будь-яку зону вільної торгівлі це питання домовленостей, питання якихось балансів, то ми це все прекрасно розуміли, коли проводили переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі. Ми йшли на це свідомо, ми прораховували нашими академічними інститутами, ми аналізували, як вони оцінюють ці процеси, і дійшли висновку, що в цілому для України це буде плюс», - сказав міністр.

При цьому, за його словами, вже зараз завершується опрацювання плану конкретних кроків, які має зробити уряд для того, щоб вітчизняна економіка відчула позитивний ефект від ЗВТ з Євросоюзом якомога швидше.

«Ви побачите, що коли буде все зроблено, буде користь для наших виробників. Я думаю, ми йдемо правильним шляхом і повинні зробити у Вільнюсі те, що повинні зробити», - зазначив Прасолов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165