Україна бере до уваги занепокоєння Туреччини з приводу можливої ​​небезпеки проходження LNG-танкерів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» заявив голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів

За словами чиновника, українська сторона підтримує заяву турецького посла і, як заявляла раніше, готова провести додаткові консультації з Анкарою, вживши додаткові заходи безпеки в рамках права вільного транспортування зрідженого газу, який передбачено конвенцією Монтре 1936 року. «До того ж коментар посла Туреччини в Україні Мехмета Самсара не містить заяви про неможливість проходження LNG-танкерів турецькими протоками, як це було невірно трактовано», - уточнив Каськів.

Він також додав, що Україна - одна з найдинамічніших економік Європи з прекрасним потенціалом розвитку. «Кабміном для іноземних інвесторів визначено пріоритетні для інвестування сфери, які виділені в Національні проекти - наприклад, «LNG-термінал», «Повітряний експрес» (включаючи Велику Кільцеву дорогу у м. Києві)», - сказав глава Каськів.

За його словами, кожен Нацпроект покликаний створити нові підгалузі і навіть цілі галузі економіки та удосконалити існуючі, вирішити важливі соціально-економічні проблеми і забезпечити сталий розвиток країни. «Національні проекти мають особливу підтримку держави і виконуються під патронатом Президента», - акцентував він.

Нагадаємо, посол Туреччини в Україні Мехмет Самсар заявив, що його країна вважає будівництво LNG-терміналу для прийому скрапленого газу небезпечним для турецьких проток і міст.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189