Європейський вибір України підтримується українським суспільством і основними політичними силами країни. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив під час виступу на 18-му саміту глав держав Центральної Європи.

«Об'єднана Європа - це цивілізаційно-історичний вибір України. За цим вибором стоїть потужна підтримка всіх верств українського суспільства і переважної більшості основних політичних сил країни», - запевнив Янукович.

Він закликав європейців разом долати бар'єри і будувати Об'єднану Європу.

«Сталося так, що головна лінія поділу, яка сьогодні існує в Європі, штучно розділяє саме наш регіон - на ЄС і не ЄС. І хто, як не ми, найгостріше відчуваємо незручності від цього протиприродного бар'єру. Давайте разом долати бар'єри скрізь, де тільки можливо», - сказав Президент України.

За його словами, найкоротший шлях до цієї мети пролягає через прагматизм, конкретну копітку роботу.

«Поле для нашої спільної роботи - практично необмежене. Це - спільні проекти в економіці та сфері інвестицій. Розвиток регіонального та прикордонного співробітництва. Це - Дунай, Чорне море, Балтика і Адріатика. Це - енергетична безпека, від якої залежить благополуччя всієї Європи; транспортна інфраструктура, що зв'язує Захід і Схід, Північ і Південь нашого континенту. Це - освітні, наукові та культурні обміни; туризм і розвиток безпосередніх контактів, дружніх відносин між нашими громадянами і між нашими народами», - підсумував Янукович.

Нагадаємо, в ході саміту Янукович заявив про незмінність бажання України стати частиною Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221