Конституційний суд України не призначає дату конкретних виборів, а лише роз'яснює конституційну норму. Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, на засіданні ІХ Українського муніципального форуму Асоціації міст України в Ялті заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Він нагадав, що КСУ нещодавно прийняв рішення щодо проведення чергових місцевих виборів, згідно з яким вибори депутатів ВР Автономної Республіки Крим, сільських, селищних, міських, районних, обласних рад та сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових чи позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад або голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

«Зауважу, що цим рішенням суд не призначив конкретні вибори, а роз'яснив конституційну норму. Повноваження призначати місцеві вибори належать парламенту», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

460