Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про річні національні програми співробітництва Україна-НАТО», повідомили у прес-службі Глави держави

Цей документ буде діяти на заміну указу Президента України від 12 травня 2009 року №298 «Про річну національну програму з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору».

Зміни передбачають приведення термінології у відповідність із законодавчо закріпленою політикою позаблоковості, а також вдосконалення механізму та терміну підготовки, прийняття та реалізації річних національних програм співробітництва Україна-НАТО.

Річна національна програма є основним програмним документом системного співробітництва з Альянсом. Вона розробляється з метою забезпечення реалізації нового етапу співробітництва між Україною та Організацією Північноатлантичного договору відповідно до рішень, прийнятих під час засідань Комісії Україна - НАТО 04.04.2008 у м. Бухаресті та 03.12.2008 у м. Брюсселі, створення належних умов для ефективного виконання пріоритетних завдань у сфері співробітництва України з НАТО.

Виконання Річних національних програм співробітництва Україна-НАТО сприяє здійсненню внутрішньодержавних реформ у сфері безпеки, оборонної, економічної, правової та інших сферах.

Нагадаємо, перша річна національна програма була затверджена Указом Президента України 7 серпня 2009 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194