Сьогодні у Києві відбулася урочиста церемонія передачі МВС перших двох партій гібридних автомобілів Toyota Prius, передає кореспондент ForUm'у.

Як зазначив міністр екології України Олег Проскуряков, передача гібридних автомобілів відбулася в рамках проекту, який реалізується за схемою зелених інвестицій. «Це один із шести великих проектів і перший, який має реальне втілення. Перші п'ять автомобілів ви вже бачите, 84 вже стоять у порту. У вересні мають бути поставлені останні автомобілі. Це дозволить скоротити викиди до 37 тис. тонн в еквіваленті CO2», - заявив він.

У свою чергу, посол Японії в Україні Тоїчі Саката повідомив, що всього до кінця року для української ДАІ буде поставлено 1220 гібридних автомобілів. «Наскільки я зрозумів, це приблизно 5% всіх автомобілів, які використовуються українською ДАІ», - зазначив він.

Крім того, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що передача цих автомобілів МВС - «це крок, який дозволить перейти на нові технології економії паливно-мастильних матеріалів і спрямований на поліпшення нашого з вами життя».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229