Сьогодні отримано рішення Придніпровського районного суду міста Черкаси про обрання щодо колишнього мера міста Черкаси запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Судом встановлено, що слідчим і прокурором наведені докази обставин, які свідчать про обґрунтованість підозри зазначеній особі у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.ч.1, 2, ст.172, ч.2 ст.364, ч.3 ст.382 КК України (грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення).

«Враховуючи стан здоров'я підозрюваного і його запевнення у ході судового розгляду про дотримання всіх умов кримінального провадження, суд застосував до колишнього голови міста Черкаси запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, підозрюваний зобов'язаний з'являтися на кожну вимогу суду і органу розслідування, не відлучатися з місця проживання і не міняти його без дозволу слідчого, прокурора або суду.

У той же час у разі встановлення підстав для застосування підозрюваному іншого запобіжного заходу слідчий або прокурор має право звернутися з відповідним клопотанням до суду.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ForUm, 24 квітня Черкаська міськрада на позачерговій сесії достроково припинила повноваження мера міста Сергія Одарича.

Пізніше Одаричу було вручено письмову підозру у скоєнні низки кримінальних злочинів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207