В Україні більше 70 сільгосппідприємств працюють за принципом органічного господарювання. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Завдяки природно-кліматичному потенціалу і грунтам Україна може зайняти одне з провідних місць серед виробників органічної продукції. Так, на сьогодні в Україні вже налічується більше 70 сільгосппідприємств, які здійснюють свою діяльність за принципами органічного господарювання. Однак, щоб активізувати розвиток органічного виробництва, необхідно створити ефективну систему підтримки та забезпечення на національному рівні», - зазначив він.

У зв'язку з цим, за словами Присяжнюка, Міністерство аграрної політики та продовольства підготувало законопроект «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини».

«Цей документ вже пройшов необхідне доопрацювання. Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради розглянув і схвалив його з урахуванням пропозицій Президента України з метою подальшого внесення на розгляд сесії», - поінформував Присяжнюк.

Він підкреслив, що після прийняття цього закону в Україні будуть забезпечені правові, економічні та соціальні основи ведення органічного сільськогосподарського виробництва. Також будуть введені вимоги щодо вирощування, виробництва, переробки, сертифікації, маркування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції та органічних продуктів харчування.

«Що стосується державної підтримки у сфері виробництва та обігу органічної продукції, то в цьому документі визначені основні її напрями. Так, передбачається впровадження економічного стимулювання виробництва та реалізації органічної продукції, а також інших заходів, спрямованих на здешевлення та підвищення якості органічної продукції та сировини вітчизняного виробництва», - підсумував Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171