Північна Корея не відповіла на другий дзвінок Південної Кореї по лінії зв'язку прикордонного пункту Пханмунджом, повідомляє агентство Ренхап.

Після того як Пхеньян не відповів на дзвінок о дев'ятій годині ранку, представники південнокорейського міністерства у справах об'єднання Кореї здійснили повторний дзвінок о 16.00, але він також залишився без відповіді. Представник уряду, який побажав залишитися неназваним, повідомив, що ігнорування Пхеньяном дзвінків може свідчити про те, що КНДР роз'єднала лінію зв'язку. У такому випадку зникне останній спосіб прямого зв'язку між країнами, оскільки три інші лінії вже були роз'єднані раніше.

Лінія зв'язку між Північною і Південною Кореями була перекрита 11 березня цього року і знову почала роботу 7 червня, наступного дня після домовленості двох країн провести переговори. У минулий вівторок КНДР в односторонньому порядку скасувала відправку своїх делегатів до Сеула через рішення Південної Кореї знизити рівень представників, передає РІА «Новини».

Перша за шість років дводенна зустріч на міністерському рівні між Південною Кореєю і КНДР повинна була відбутися в Сеулі 12 і 13 червня. Рішення про це було прийнято під час робочих переговорів представників двох країн, що пройшли минулої неділі в переговорному пункті Пханмунджом у демілітаризованій зоні, де у 1953 році було підписано Корейське угоду про перемир'я.

Ситуація на Корейському півострові загострилася у березні цього року після початку широкомасштабних військових навчань США і Південної Кореї в районі Корейського півострова. Влада КНДР заявила, що у разі військової провокації дасть відповідь за «законами воєнного часу». Північнокорейське керівництво також закрило спільну корейську індустріальну зону Кесон, де працювали близько 900 південнокорейських співробітників і 53 тисячі громадян КНДР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164