Прокуратура Києва внесла апеляцію на рішення Шевченківського районного суду про зміну запобіжного заходу обвинуваченому у розбещенні дітей ректору Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного Василю Михайлову та членам організованого ним злочинного угруповання з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, у своїй апеляції державне обвинувачення вимагає скасувати постанову суду першої інстанції, оскільки вважає її незаконною і безпідставною.

«Однією з підстав, на якій Шевченківський райсуд ухвалив направити справу на дорозслідування, було необґрунтоване твердження про порушення органом слідства вимог законодавства щодо повноти, всебічності та об'єктивності розслідування.

Однак, на думку прокуратури, слідчими були зібрані незаперечні докази провини підсудних.

«Скоєння інкримінованих ним злочинів підтверджується показаннями потерпілих, свідків, а також самих обвинувачуваних; відтворенням обстановки і обставин події, очними ставками, упізнанням, комплексом судових експертиз, обшуків і низкою інших процесуальних та слідчих дій», - йдеться у повідомленні.

На переконання державного обвинувачення, під час досудового слідства були встановлені всі фактичні обставини, що мають значення для розгляду кримінальної справи в суді.

«Але найбільш вражаючим фактом у постанові Шевченківського райсуду є безпідставна і невмотивована зміна підсудному запобіжного заходу з утримання під вартою на підписку про невиїзд, - стверджують прокурори, - і це в Міжнародний день захисту дітей, при тому, що учасники ОЗУ звинувачуються в скоєнні тяжких злочинів проти статевої недоторканності малолітніх і неповнолітніх».

Прокуратура наполягає на скасуванні рішення місцевого суду, обранні підсудним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і направленні справи на новий судовий розгляд в іншому складі суду.

Як повідомляв ForUm, у серпні 2010 року прокуратура затвердила обвинувальний висновок та направила до Шевченківського райсуду Києва кримінальну справу за обвинуваченням ректора Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного Василя Михайлова в організації злочинного угруповання, члени якого займалися розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції.

5 листопада 2009 р. співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ спільно з УБОЗ Києва затримали Михайлова в аеропорту «Бориспіль» за підозрою в організації злочинного угруповання, члени якого займалися розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції.

Пізніше Михайлов був заарештований.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

464